Cine este românul care deţine cele mai multe malluri din ţara noastră şi ce surpriză pregăteşte pentru Bucureşti, anunţată a fi cel mai mare proiect imobiliar al României

Postat la 29 iulie 2020 15591 afişări

Cine este românul care deţine cele mai multe malluri din ţara noastră şi ce surpriză pregăteşte pentru Bucureşti, anunţată a fi cel mai mare proiect imobiliar al României

Cea mai de succes poveste din imobiliarele româneşti a început în Iaşi, în urmă cu 20 de ani, odată cu deschiderea primului centru comercial din afara Bucureştiului şi a celui de al doilea mall al ţării.

De atunci, investiţiile Iulius, dezvoltatorul imobiliar creat de antreprenorul ieşean Iulian Dascălu, au continuat, s-au diversificat, au crescut, au depăşit graniţele oraşului de origine, ajungând, cu proiectele deja dezvoltate şi cele ce urmează să fie lansate, la o valoare totală de peste 1 miliard de euro. Planurile dezvoltatorului ieşean nu se opresc însă aici şi urmează să culmineze cu o investiţie gigant – de data aceasta în Capitală – ce se anunţă a fi cel mai mare proiect imobiliar al României.

Viziunea Iulius nu s-a schimbat în toţi aceşti ani de la inaugurarea primului mall, ci a fost mereu în consens cu reperele de dezvoltare internaţionale la care ne raportăm, realizând proiecte complexe de regenerare urbană, în adevăratul sens al cuvântului. Activitatea Iulius este definită prin construirea unor proiecte relevante pentru comunitate, în care oamenii să se regăsească, să îşi petreacă timpul, să evolueze profesional şi să-şi atingă potenţialul”, descriu reprezentanţii grupului Iulius reperele după care s-au ghidat în activitatea companiei.

Cunoscut drept unul dintre cele mai discrete personaje din businessul românesc, povestea de succes a lui Iulian Dascălu este scrisă de proiectele Iulius dezvoltate în cele două decenii de existenţă ale grupului.

Istoria Iulius a început cu proiectul Iulius Mall Iaşi, care, la vremea deschiderii, în anul 2000, a fost primul mall din afara Bucureştiului şi al doilea din ţară. În prezent, compania este cel mai mare dezvoltator şi operator de proiecte mixte din România, cu un portofoliu operaţional care cuprinde peste 300.000 mp de spaţii de retail şi 146.200 mp de spaţii office clasa A.

De-a lungul timpului, grupul Iulius a revoluţionat piaţa autohtonă de real estate şi a implementat concepte în premieră în România: după Iulius Mall, a urmat primul ansamblu urbanistic multifuncţional, Palas Iaşi. Treptat, compania a transformat conceptul de centru comercial într-o reţea formată din patru shopping mall-uri regionale (în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava), Palas Iaşi - primul proiect mixt din România, Iulius Town Timişoara - primul proiect mixt din vestul ţării.

În 2008, grupul Iulius a început expansiunea şi pe segmentul office, unde s-a extins la nivel naţional cu brandul United Business Center. În prezent, Iulius se află în topul naţional al companiilor care dezvoltă şi operează clădiri de birouri clasa A, cu un portofoliu care cuprinde 12 clădiri operaţionale (6 clădiri la Iaşi, 3 la Cluj-Napoca, 3 la Timişoara), cu o suprafaţă totală închiriabilă de peste 146.200 mp.

Cititi aici materialul integral

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iasi,
mall,
imobiliare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.