Cine este primul copil din România care a beneficiat de un transplant cu propriile celule stem

Autor: Razvan Muresan Postat la 16 aprilie 2013 57 afişări

Un copil in varsta de trei ani este primul beneficiar din Romania al celei mai noi tehnici medicale utilizate in caz de paralizie cerebrala si anume transplantul cu propriile celule stem. Operatia a avut loc in urma cu doua saptamani si a fost efectuata la Duke University Hospital din Statele Unite.

Cine este primul copil din România care a beneficiat de un transplant cu propriile celule stem

Potrivit informaţiilor oferite de Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem, copilul se numeşte Alex şi a împlinit vârsta de trei ani.

“Suntem extrem de incantati ca exista o astfel de performanta a medicinei regenerative. Ne dorim din tot sufletul sa existe cat mai multe rezultate de acest fel si sa reusim sa ajutam din ce in ce mai multa populatie sa inteleaga rostul si ajutorul incredibil pe care il ofera celulele stem”, a declarat Dorin Parciog, directorul general al Biogenis, una dintre băncile de celule stem de pe piaţa locală.

Tudor Panu, directorul Cord Blood, afirmă că, datorita lui Alex, industra a deschis “un drum cu posibilitati infinite in ceea ce priveste speranta de viata”: “Cu cat mai multi oameni vor intelege acest lucru, cu atat mai multe vieti vor putea fi salvate.”

“Traim momente istorice si suntem extrem de bucurosi si mandri ca facem parte activ din aceasta istorie incredibila a zilelor noastre. Acum medicina poate opera miracole mult mai usor, transformandu-le in realitate”, spune si Bogdan Ivanescu, directorul Stem Sure.

Premiul Nobel pentru Medicina si Fiziologie in 2012 a fost acordat medicului cercetator japonez Shinya Yamanaka si cercetatorului britanic Sir John Gurdon, doi pionieri in studierea celulelor stem. Celulele stem sunt o nişă unde clientul cel mai vechi din România are abia şase ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
celule stem,
copil,
romania,
transplant,
beneficiar,
arbacs
/actualitate/cine-este-primul-copil-din-romania-care-a-beneficiat-de-un-transplant-cu-propriile-celule-stem-10753916
10753916
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.