Cine este Iulian Iancu, propus vicepremier pentru probleme economice, în locul lui Viorel Ştefan

Postat la 23 august 2019 82 afişări

Iulian Iancu, actualmente deputat, este propunerea PSD pentru portofoliul de vicepremier pe probleme economice. A fost secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului în perioada 2001-2004.

Cine este Iulian Iancu, propus vicepremier pentru probleme economice, în locul lui Viorel Ştefan

Iulian Iancu s-a născut pe 6 octombrie 1960 la Gherăeşti, judeţul Neamţ. Este căsătorit şi are doi copii. Este inginer cu specializarea petrol şi gaze şi a urmat cursurile Universităţii Oxford din Marea Britanie, specializarea management şi doctorand în ştiinţe (petrol şi gaze) şi în ştiinţe economice. A fost secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului, preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gaze Naturale, director la Romgaz şi Distrigaz Nord.

În perioada 2001-2004 a reprezentat Ministerul Economiei şi Comerţului în relaţia cu Parlamentul, în 2004-2008 a fost deputat în Parlamentul României, Camera Deputaţilor, iar în 2006-2008 a fost preşedinte al Comisiei pentru industrii şi servicii. Din 2004 până în prezent este preşedinte în Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iancu,
probleme economice,
propunere,
vicepremier

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.