Cine este Andrew Bailey, noul guvernator al Băncii Angliei

Autor: Alex Ciutacu Postat la 20 decembrie 2019 69 afişări

Cine este Andrew Bailey, noul guvernator al Băncii Angliei

Andrew Bailey, şeful autorităţii de supraveghere financiară din Marea Britanie (FCA), va deveni al 121-lea guvernator al Băncii Angliei, potrivit FT.

Bailey îi va lua locul lui Mark Carney cu un mandat de opt ani la cârma băncii centrale după un proces de selecţie care s-a extins pe aproape doi ani din cauza Brexitului.

Cancelarul Sajid Javid a făcut anunţul vineri şi a spus că Bailey a fost un „candidat extraordinar” pentru poziţia de guvernator, acesta „ieşind din criza financiară cu o reputaţie îmbunătăţită chiar”.

Andrew Bailey, 60 de ani, este respectat în banca centrală şi a mai lucrat în Banca Angliei atât ca viceguvernator pentru macroprudenţialitate, trezorier şef şi secretar privat al lui Eddie George – predecesorul lui Mark Carney la şefia băncii centrale.

Începând cu 2016 Bailey a condus autoritatea britanică de supraveghere financiară (FCA).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.