Cine este actorul care a facut trei mari roluri, dar este practic necunoscut?- GALERIE FOTO

Autor: Dorin Oancea Postat la 05 august 2011 27 afişări

Il cheama Andy Serkis, are 47 de ani, a castigat premii internationale si este bine cunoscut si respectat in bransa. Pe de alta parte numele sau nu spune mare lucru spectatorului obisnuit, pentru ca in general publicul nu l-a vazut pe Serkis la fata.

Aceasta pentru ca Andy Serkis a fost Gollum in trilogia "Lord of the Rings", King Kong in filmul cu acelasi nume realizat in 2005 de Peter Jackson si il interpreteaza pe Caesar, maimuta inteligenta din recent lansatul film "Rise of the Planet of the Apes". In 2012 Serkis va fi din nou Gollum in productia "The Hobbit".

Pentru personajele interpretate Serkis a fost nominalizat la premiile Golden Globe sau Saturn si au fost voci care au spus ca merita o nominalizare si la Oscar, pentru Gollum.

Actoria CGI (computer-generated imagery), care foloseste personaje reale pentru vocea, gesturile si expresiile faciale ale personajelor animate ce apar in filme a fost practic impusa de Avatar, dar principalul pionier este Serkis. Performanta acestuia in "Rise of the Planet of the Apes" si gama de expresii pe care i-a oferit-o cimpanzeului Caesar l-au facut pe regizorul filmului, Rupert Wyatt sa-l numeasca pe Serkis "Charlie Chaplin al timpurilor noastre".

Serkis a jucat si in filme "normale", printre care The Prestige (relatia dintre doi iluzionisti de succes), Longford (portretul unui politician) sau thrillerul Sugarhouse.

Andy Serkis s-a nascut la 20 aprilie 1964, in apropiere de Londra. Este casatorit, are trei copii si a fost vegetarian pana la momentul "Lord of the Rings", cand a inceput sa manance peste. A scris cartea "Gollum: How We Made Movie Magic".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actor,
Andy Serkis,
premii
/actualitate/cine-este-actorul-care-a-facut-trei-mari-roluri-dar-este-practic-necunoscut-galerie-foto-8573214
8573214
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.