Cine despre ce vorbeste

Postat la 23 august 2010 6 afişări

Termenul-limita fixat de presedintele american, Barack Obama, pentru inceperea retragerii din Afganistan - iulie 2011 - a fost disputat de principalii responsabili cu operatiunile militare ale SUA.

In timp ce secretarul apararii, Robert Gates, a sustinut ca data stabilita de Obama este batuta in cuie, omul care conduce ofensiva din Afganistan, generalul David Petraeus, a anuntat ca retragerea ar putea fi amanata. "Nimeni nu se indoieste ca vom incepe retragerea in iulie 2011", a declarat Gates pentru Los Angeles Times.

Comandantul din Afganistan, David Petraeus, a spus insa la televiziunea NBC ca nu se va feri sa-i recomande sefului de la Casa Alba o eventuala amanare, daca nu vor fi indeplinite conditiile retragerii. Atat generalul, cat si seful Pentagonului au precizat in numeroase interviuri pentru principalele ziare americane ca trupele internationale pot sa castige inca razboiul din Afganistan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
Barack Obama,
militar,
Afganistan,
Petraeus
/actualitate/cine-despre-ce-vorbeste-6979789
6979789
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.