Cinci ţări din UE în care se trăieşte mai bine decât în România dar în care benzina e mai ieftină

Postat la 05 aprilie 2014 81 afişări

Scumpirea la combustibil aplicată de la 1 aprilie de toate benzinăriile din ţară odată cu intrarea în vigoare a accizei de 7 cenţi pe litru a urcat România în topul ţărilor din UE cu cea mai scumpă benzină, deasupra Austriei, Ungariei sau Lituaniei, potrivit calculelor ZF.

Cinci ţări din UE în care se trăieşte mai bine decât în România dar în care benzina e mai ieftină

În România, al cincilea producător de petrol la nivel european care-şi acoperă 40% din necesarul intern de petrol, benzina este de la 1 aprilie mai scumpă decât în Austria sau Luxemburg, printre cele mai bogate state din UE, dar sărace în resurse.

România, o ţară unde salariul minim este de 157 de euro şi cu un PIB pe cap de locuitor de 8.775 de dolari în 2013, afişează în medie la pompă un preţ de 1,35 de euro pe litru pentru sortimentul euro-super 95, în timp ce în Austria, stat cu un PIB per capita de peste 6 ori mai mare, benzina costă 1,34 de euro pe litru.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cinci-tari-din-ue-in-care-se-traieste-mai-bine-decat-in-romania-dar-in-care-benzina-e-mai-ieftina-12408349
12408349
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.