Cinci grădini de vis din jurul lumii - GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 20 iunie 2014 387 afişări

Istoria şi botanica crează un mix perfect în aceste grădini, multe dintre ele ataşate unor domenii celebre. Grădinile sunt însă destinaţii de sine stătătoare şi căutate de foarte mulţi turişti.

Parc de la Tete d'Or, Lyon, Franţa

Această grădină are o suprafaţă de peste 1 milion de metri pătraţi este cunoscută mai ales pentru colecţia de trandafiri care va găzdui convenţia internaţională din 2015. Principala atracţie este sectorul cu 16 mii de bulbi de trandafir din 450 de specii. Numele grădinei, "Capul de aur" vine de la o legendă străveche despre o comoară ascunsă sub miile de flori.

Grădina botanică regală, Londra, Marea Britanie

Pe malul Tamisei, în partea de sud-vest a Londrei, grădina botanică regală a fost listată ca parte a patrimoniului mondial în anul 2003. Astfel i-au fost recunoscute meritele în domeniul botanicii încă de la momentul înfiinţării, în 1759. Salonul central este cea mai mare structură de sticlă construită în stil victorian.

Grădina Monet, Giverny, Franţa

Unul dintre cei mai importanţi artişti din istorie, Claude Monet este cel care a pornit  mişcarea impresionistă. Pictorul a cumpărat o casă şi teren în satul Giverny în 1980 şi a creat una dintre cele mai frumoase locuri din Franţa. Grădina, inspirată de cultura japoneză, este cunoscută pentru iazurile şi podurile sale.

Kenrokuen, Kanazawa, Japonia

Kenrokuen este considerată una dintre cele mai frumoase trei grădini din Japonia. A fost, în primă fază, teritoriul castelului Kanazawa pentru ca apoi, în perioada 1620-1840 diverşi proprietari să adauge cascade, alei şi poduri. Grădina a fost deschisă publicului larg în 1870.

Grădina botanică Christchurch, Christchurch, Noua Zeelandă

Deschisă în 1863 prin plantarea unui stejar englez, grădina se bucură astăzi de mulţi arbori cu o vechime de peste 120 de ani. Grădina botanică a supravieţuit cutremurului din 2011 şi a aniversat în 2013 cei 150 de ani de existenţă. Autorităţile locale lucrează acum la dezvoltarea unui nou segment, şi anume reconstruirea unei păduri de tip jurasic.

Cinci grădini de vis din jurul lumii - GALERIE FOTO

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cinci-gradini-de-vis-din-jurul-lumii-galerie-foto-12800759
12800759
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.