Cîmpeanu: În Bucureşti, rata de infectare va depăşi 6 la mie în octombrie / Tezele se vor da normal

Autor: Andreea Tobias Postat la 10 septembrie 2021 50 afişări

Estimările arată că Bucureştiul va ajunge la rata de infectare de 6 la mie în octombrie, moment în care şcolile se închid, spune ministrul Educaţiei. Cîmpeanu e convins că va fi vorba despre o perioadă scurtă. În ce priveşte tezele şi simulările, în acest an se vor da normal.

Cîmpeanu: În Bucureşti, rata de infectare va depăşi 6 la mie în octombrie / Tezele se vor da normal

Suspendarea tezelor a fost valabilă doar pentru anul trecut, declară ministrul Educaţiei: „în acest an, tezele se vor da normal, simulările se vor derula normal, vrem să se deruleze normal acest an”.

În ce priveşte admiterea în liceu, Cîmpeanu a reiterat ideea că nu va fi niciun fel de schimbare anul acesta: „admiterea vara viitoare la liceu se va da după exact aceleaşi reguli după care s-a dat şi anul acesta, bacalaureatul la fel”.

Legat de bacalaureatul unitar bazat pe competenţe, ministrul spune că ar putea să apară nu mai devreme de anul 2027, în cazul în care va exista o lege în acest sens.

Referitor la rata de infectare din Bucureşti, Cîmpeanu a afirmat, joi seara, la Digi24, că previziunile arată 6 la mie în octombrie: „din păcate, pentru elevi prezenţa fizică nu va mai fi posibilă. Va fi posibilă pentru creşe şi grădiniţe, unde învăţământul online este o aberaţie. Din fericire, sunt convins că va fi pentru o perioadă scurtă, pentru că şi în valul 3 am avut o perioadă de circa 10 zile în care s-a depăşit rata de 6 la mie”.

Întrebat despre o estimare făcută de UBB la Cluj, potrivit căreia în Cluj, pe 27 septembrie, va fi depăşită rata de 6 la mie, iar pe 1 octombrie în Cluj-Napoca va ajunge la 8 la mie, Cîmpeanu a declarat că nu are „globul de cristal”, însă pentru începutul anului universitari deciziile aparţin universităţilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîmpeanu,
infectări,
teze

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.