Cîmpeanu anunţă controale în şcolile în care numărul de vaccinaţi a scăzut în ultima săptămână

Autor: Cosmin Pirv Postat la 08 noiembrie 2021 65 afişări

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că şcolile în care, potrivit raportărilor, numărul de persoane vaccinate a scăzut într-o săptămână vor fi controlate.

Cîmpeanu anunţă controale în şcolile în care numărul de vaccinaţi a scăzut în ultima săptămână

Ministrul Educaţiei a anunţat creşterea numărului de echipe de control.

„Controalele vor fi de durată, am extins numărul de echipe cu un număr fără precedent pentru Ministerul Educaţiei. Este vorba de 42 de judeţe, vor avea un caracter de permanenţă. Atât timp cât va exista acest pericol epidemiologic vom verifica respectarea măsurilor de protecţie sanitară”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Acesta spune că verificările vor viza şi şcolile în care s-au făcut raportări eronate.

„Dacă vă referiţi punctual la măsurile care se iau în cazul unei raportări eronate, neconforme ale ratei de vaccinare sau în cazul unor aprobări nejustificate pentru rămânere în online măsurile vor fi dispuse de către echipele de control, aprobate de către ministul Educaţiei în deplin acord cu cadrul legal disponibil”, a adăugat Cîmpeanu.

Întrebat dacă are indicii cu privire la existenţa unor şcoli care ar fi raportat date incorecte, ministrul Educaţiei a răspuns: „Îmi place să cred că nu există astfel de situaţii, dar suntem obligaţi să verificăm astfel de situaţii în care schimbările au fost spectaculoase pe parcursul unei săptămâni. Mă refer îndeosebi la schimbările în minus ale numărului de persoane vaccinate pentru care evident e greu de găsit o explicaţie, de ce în peste o săptămână ai mai puţini vaccinaţi decât aveai acum o săptămână. Operaţiunea de devaccinare nu s-a inventat încă”.

Acesta nu a vrut să dea exemple în acest sens, dar a precizat că acestea „fac obiectul acestor acţiuni de control”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sorin cîmpeanu,
controale,
vaccinare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.