Cîmpeanu: Am semnat ordinul pentru adaptarea programei pentru examenele naţionale

Autor: Cosmin Pirv Postat la 05 februarie 2021 83 afişări

(adaugă informaţii)

Cîmpeanu: Am semnat ordinul pentru adaptarea programei pentru examenele naţionale

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat vineri că a semnat ordinul prin care programa pentru examanele naţionale din vara acestui an a fost adaptată la „realităţile anului 2020-2021”.

„Am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realităţi a programei de examene naţionale, Evaluare naţională şi Bacalaureat”, a spus Sporin Cîmpeanu.

Acesta a precizat că ordinul va fi publicat vineri în Monitorul Oficial.

„Această adaptare s-a făcut ţinând cont de realităţile anului şcolar 2020-2021”, a adăugat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a precizat că această adaptare vizează tematica de examen, dar că se va încerca prin programul de acţiuni remediale recuperarea cât mai eficientă a tuturor aspectelor cuprinse în programele şcolare.

„Adaptarea s-a făcut în mod deosebit asupra a ceea ce s-a predat de când şcoala a intrat în online, deci acolo s-a restructurat cel mai puternic tematica de examen. Tematica cuprinde până la 4 ani de materie şi la Evaluare şi la Bacalaureat”, a mai spus ministerul.

El a dat exemplul elevilor aflaţi acum în clasa a VIII-a, a căror programă a fost adaptată ţinând cont de faptul că materia din semestrul doi al clasei a şaptea şi semestrul 1 al clasei a opta a fost predată online.

Potrivit calendarului publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei, Evaluarea Naţională va avea loc în perioada 7 iunie-4 iulie, iar Bacalaureatul între 31 mai şi 9 iulie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
adaptare,
examene,
programă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.