Chiuariu si Predoiu se opun maririi de la 24 la 72 de ore a duratei de retinere a suspectilor

Postat la 20 martie 2011 17 afişări

Fostul ministru al justitiei, liberalul Tudor Chiuariu, a declarat ca orice modificare privind sporirea competentelor procurorilor poate avea loc numai dupa ce procedura de numire a procurorilor sefi este schimbata astfel incat acestia sa fie numiti de CSM, la propunerea ministrului justitiei.

Chiuariu se opune cu acest argument initiativei de a da procurorilor dreptul de a prelungi durata de retinere a suspectilor de la 24 la 48 sau 72 de ore. Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a afirmat recent ca practica judiciara dovedeste ca este nevoie de o modificare a duratei retinerii la 48 sau 72 de ore, desi limita celor 24 de ore este o prevedere stipulata de Constitutie.

Si ministrul justitiei, Catalin Predoiu, a amintit ca prin Constitutia din 1991, durata retinerii a fost prevazuta la 24 de ore. Legiuitorul trebuie sa decida asupra propunerii de extindere a duratei de retinere, spune el, insa jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului va constitui un reper.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/chiuariu-si-predoiu-se-opun-maririi-de-la-24-la-72-de-ore-a-duratei-de-retinere-a-suspectilor-8075618
8075618
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.