Chiţoiu anunţă TVA de 9% la pâine, deşi un document al Finanţelor arată că măsura nu este sustenabilă

Autor: Thomas Dinca Postat la 01 aprilie 2013 20 afişări

Doi miniştri cu influenţă ai Cabinetului Victor Ponta – ministrul finanţelor Daniel Chiţoiu (PNL) şi ministrul agriculturii Daniel Constantin (PC) - susţin că TVA la pâine va fi redusă începând cu 1 iulie de la 24% la 9%, în replică la observaţiile cuprinse într-un document tehnic elaborat în bucătăria Ministerul Finanţelor care arată că nu există surse bugetare identificate care să compenseze un astfel de efort financiar.

Chiţoiu anunţă TVA de 9% la pâine, deşi un document al Finanţelor arată că măsura nu este sustenabilă

Doi miniştri cu influenţă ai Cabinetului Victor Ponta – ministrul finanţelor Daniel Chiţoiu (PNL) şi ministrul agriculturii Daniel Constantin (PC) - susţin că TVA la pâine va fi redusă începând cu 1 iulie de la 24% la 9%, în replică la observaţiile cuprinse într-un document tehnic elaborat în bucătăria Ministerul Finanţelor care arată că nu există surse bugetare identificate care să compenseze un astfel de efort financiar. „Orice discuţie legată de oportunitate (a reducerii TVA la pâine – n.n.) este inutilă, pentru că decizia politică a fost luată“, a afirmat ieri ministrul finanţelor, iar colegul său de la agricultură a spus: „Decizia politică de reducere a TVA la pâine va fi luată (până la finalul lui aprilie – n.n.) cu voia sau nu a unor funcţionari din Finanţe.“ Un document al Ministerului Finanţelor publicat de Mediafax arată că reducerea TVA la pâine ar genera un impact bugetar negativ semnificativ şi nu poate fi aplicată la acest moment. Chiţoiu a susţinut însă că documentul citat este unul intern, iar reducerea TVA la pâine este un angajament politic al USL care va fi îndeplinit, sursele bugetare necesare putând fi asigurate printr-o îmbunătăţire a colectării la buget.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Daniel Chiţoiu,
TVA,
pâine
/actualitate/chitoiu-anunta-tva-de-9-la-paine-desi-un-document-al-finantelor-arata-ca-masura-nu-este-sustenabila-10703307
10703307
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.