Chiriţoiu, Gheorghe Oprescu şi un deputat PSD candidează pentru şefia Consiliului Concurenţei

Autor: Cristina Cuncea Postat la 04 iunie 2014 63 afişări

Bogdan Chiriţoiu, actualul preşedinte al Consiliului Concurenţei, Gheorghe Oprescu, fost şef al instituţiei, şi deputatul PSD Daniel Bărbulescu şi-au depus candidatura la funcţia de preşedinte al autorităţii de concurenţă.

În total, un număr de 17 candidaturi au fost admise de Colegiului Consultativ al Consiliului Concurenţei, în urma cercetării efectuate de Comisia de verificare a candidaturilor din punct de vedere al condiţiilor de numire prevăzute de Legea concurenţei, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul autorităţii.

Pentru poziţia de preşedinte al Consiliului au fost depuse trei candidaturi, respectiv Bogdan Chiriţoiu, Gheorghe Oprescu, predecesorul lui Chiriţoiu la şefia instituţiei, şi Daniel Bărbulescu, deputat PSD, potrivit unuor surse apropiate procesului de selecţie.

Cele 17 candidaturi vizează un post de preşedinte, două de vicepreşedinte şi două de consilieri de concurenţă. Plenul Consiliului Concurenţei are şapte membri, din care cinci poziţii sunt vacante.

Potrivit surselor citate, Oprescu şi Bărbulescu şi-au depus candidaturile şi pentru alte poziţii decât cea de preşedinte.

Pentru posturile de vicepreşedinte şi consilieri de concurenţă, printre candidaţi se numără mai multe persoane care lucrează sau au mai lucrat în Consiliul Concurenţei, precum Alexe Gavrilă, fost vicepreşedinte în Consiliul Concurenţei, Adrian Dodiţă, inspector de concurenţă, Nicolae Şerdin, inspector de concurenţă, Dragoş Vasile, membru în plenul Consiliului.

Un alt candidat este Bogdan Chetreanu, fost comisar în cadrul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare.

Toţi cei 17 candidaţi vor fi intervievaţi de Colegiului Consultativ al Consiliului Concurenţei, iar lista celor declaraţi calificaţi va fi transmisă Guvernului. Lista avizată de Guvern va fi transmisă în Parlament, iar candidaţii vor fi audiaţi de comisiile de specialitate. După audierea în Parlament, lista finală va fi transmisă către preşedintele ţării, care va da avizul final.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CONSILIUL CONCURENŢEI,
CONDUCERE,
/actualitate/chiritoiu-gheorghe-oprescu-si-un-deputat-psd-candideaza-pentru-sefia-consiliului-concurentei-12694407
12694407
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.