China este pregătită să exporte un reactor nuclear

Postat la 02 februarie 2013 32 afişări

China este pregătită să exporte un reactor nuclear de a treia generaţie, de tip CAP1400, dezvoltat pe baza celui de tip AP1000 Westinghouse, a anunţat Gu Jun, directorul general al grupului State Nuclear Power Technology Corporation, citat în ediţia de sâmbătă a ziarului China Daily.

Niciun reactor de "generaţia a treia", ai cărui constructori promit o siguranţă şi o longevitate crescute în comparaţie cu cele ale reactoarelor actuale, nu a fost pus în funcţiune în lume până în prezent.

Patru exemplare ale reactorului de tip AP1000, aparţinând consorţiului americano-japonez Westinghouse-Toshiba, se află în construcţie, în prezent, la două instalaţii, în estul Chinei, iar mai multe altele în Statele Unite.

Construirea primului reactor de tip CAP1400, aflat în prezent în curs de dezvoltare, ar urma să înceapă anul acesta la instalaţia de la Rongcheng, în estul provinciei Shandong (est), iar lucrările ar urma să fie finalizate în 2017.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
China,
reactor nuclear,
export
/actualitate/china-este-pregatita-sa-exporte-un-reactor-nuclear-10539323
10539323
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.