China a devenit cel mai mare consumator de energie la nivel mondial

Postat la 08 iunie 2011 36 afişări

Dupa decenii de crestere economica sustinuta, China a devenit anul trecut cel mai mare consumator de energie la nivel mondial, depasind Statele Unite, potrivit unui studiu al grupului britanic BP.

China a avut anul trecut un consum energetic de 2,43 miliarde de barili echivalent petrol, comparativ cu 2,28 miliarde de barili echivalent petrol in Statele Unite, se arata in studiul BP, citat de postul american de televizune CNBC.

Revenirea economiei mondiale a sustinut cresterea pretului la energie intr-un ritm neintalnit de la socurile petroliere din 1973.Impactul consumului de combustibili fosili asupra mediului a crescut, BP sugerand ca emisiile de dioxid de carbon din utilizarea energiei au inregistrat cel mai rapid ritm de crestere din 1969.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
China,
consumator,
energie
/actualitate/china-a-devenit-cel-mai-mare-consumator-de-energie-la-nivel-mondial-8325095
8325095
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.