Chicago: Mai multe tornade s-au format şi temperaturile s-au prăbuşit în 24 de ore

Autor: Petru Mazilu Postat la 28 februarie 2024 18 afişări

Mai multe tornade s-au format în zona Chicago. De asemenea, temperaturile s-au prăbuşit în doar 24 de ore. Experţii susţin că de vină sunt schimbările climatice.

Chicago: Mai multe tornade s-au format şi temperaturile s-au prăbuşit în 24 de ore

Oraşele din SUA şi Canada au înregistrat temperaturi record săptămâna aceasta. În unele zone, temperaturile au fost asemănătoare cu cele înregistrate vara. Apoi, vremea s-a schimbat brusc, inclusiv în Chicago.

Serviciul Naţional de Meteorologie a descris situaţia ca fiind vară, primăvară, toamnă şi iarnă toate „înghesuite în 24 de ore”, potrivit BBC.

Vremea s-a schimbat radical, iar meteorologii au anunţat formarea a cel puţin cinci tornade. Rafalele de vânt au doborât copaci şi stâlpi de lumină lăsând numeroase comunităţi fără curent. Peste 30 de zboruri de pe aeroportul internaţional O'Hare din Chicago au fost anulate marţi seara. În alte părţi au fost ninsori abundente, viscol şi grindină de dimensiunea unei mingi de golf.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
temperaturi,
tornade,
chicago

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.