Charlie Hebdo a publicat caricaturi despre incidentul aviatic din Egipt. Rusia reacţionează dur: "Este vorba de o blasfemie, de chestiuni care nu au nicio legătură cu democraţia" - FOTO

Autor: Roxana Maciuca Postat la 06 noiembrie 2015 336 afişări

Rusia critică dur caricaturi publicate de revista satirică franceză Charlie Hebdo care fac referire la incidentul aviatic din regiunea egipteană Sinai în care a fost implicată o aeronavă rusă, soldat cu moartea celor 224 de pasageri, informează site-ul publicaţiei Le Figaro.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat, vineri, caricaturile publicate joi de revista satirică franceză Charlie Hebdo drept "o blasfemie", un act de insultă adusă la adresa celor 224 de victime ale accidentului aviatic din Peninsula Sinai.

"Este vorba de o blasfemie, de chestiuni care nu au nicio legătură cu democraţia", a denunţat Dmitri Peskov. Această publicaţie "nu are niciun rol în sistemul nostru public", mulţi dintre cetăţenii ruşii simţindu-se insultaţi de respectivele desene ale publicaţiei, a adăugat Peskov, precizând că nu va face o plângere oficială în acest sens.

Publicaţia satirică franceză a difuzat joi două desene care fac referire explicită la prăbuşirea aeronavei Airbus 321, operată de compania rusă Kogolimavia (Metrojet), care circula pe ruta Sharm el-Sheikh - Sankt-Petersburg, în Peninsula Sinai, din Egipt, accident aviatic soldat cu moartea tuturor celor 224 de pasageri.

Într-una dintre caricaturi se pot vedea fragmente de avion care cad în capul unui militant islamist, fiind însoţită de textul: "Aviaţia rusă îşi intensifică bombardamentele", referindu-se la campania militară a Rusiei din Siria împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI), lansată la finalul lunii septembrie.

Într-o altă caricatură, însoţită de textul "Pericolele companiilor ruse low-cost" este înfăţişat un craniu al unei victime care afirmă: "ar fi trebuit să iau Air Cocaine (compania aeriană a cocainei)".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/charlie-hebdo-a-publicat-caricaturi-despre-incidentul-aviatic-din-egipt-rusia-reactioneaza-dur-este-vorba-de-o-blasfemie-de-chestiuni-care-nu-au-nicio-legatura-cu-democratia-foto-14877029
14877029
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.