CFR Călători: Studenţii îşi vor putea rezerva online călătoria cu trenul

Autor: Cosmin Pirv Postat la 11 septembrie 2020 81 afişări

CFR Călători: Studenţii îşi vor putea rezerva online călătoria cu trenul

CFR Călători anunţă că studenţii îşi vor putea cumpăra bilete online sau de la automate, pentru reducerea timpului de aşteptare la casele de bilete.

Compania CFR Călători a încheiat un protocol cu trei organizaţii studenţeşti reprezentative cu privire la procedura prin care studenţii să aibă posibilitatea de a-şi procura bilete de tren online. Totodată, Ministerul Transporturilor şi CFR Călători fac demersuri pentru promovarea unui proiect de hotărâre de guvern pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi aprobate prin HG nr. 42/2017.

După aprobarea acesteia, studenţii care vor dori eliberarea online a biletelor sau abonamentelor de tren vor trebui să-şi creeze un profil de utilizator pe site-ul CFR Călători sau la casele de bilete dotate cu sistem electronic de emitere pentru înscrierea datelor care atestă calitatea de student şi dreptul la gratuitate.

„Studenţii reprezintă o categorie importantă printre călătorii noştri şi din acest motiv am căutat împreună cu Ministerul Transporturilor o soluţie care să le permită procurarea online a biletelor de tren. Am continuat astfel politica asumată la începutul anului de a pune în centrul atenţiei călătorul şi nevoile sale şi sperăm că acest pachet legislativ şi platforma informatică aferentă să fie finalizate până la începerea anului universitar. Această măsură este doar una dintr-o serie mai lungă din cadrul Strategiei de Digitalizare a CFR Călători prin care ne dorim să schimbăm substanţial experienţa călătoriei cu trenul”, a declarat directorul general CFR Călători, Dan M. Costescu.

La discuţiile purtate la sediul CFR Călători au participat reprezentanţi ai Uniunii Studenţilor din România (USR), ai Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi ai Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS).

„Ne bucurăm că am reuşit să obţinem o victorie importantă pentru toţi studenţii şi apreciem deschiderea de care a dat dovadă CFR Călători şi MTIC. Considerăm că această decizie este cu atât mai benefică în contextul actual de pandemie”, a declarat Alexandru Vasile, preşedinte USR.

„Este inerent faptul că în actualul context de pandemie situaţia cu care din păcate ne-am obişnuit în ultimii 3 ani nu mai putea continua astfel. Ne bucurăm că într-un final am identificat o alternativă care asigură studentului respectarea dreptului de a procura bilete online după 3 ani de demersuri ale federaţiei către autorităţile competente”, a declarat Horia Oniţa, preşedinte ANOSR.

Potrivit CFR Călători, s-a discutat şi cu studenţii români din străinătate asupra condiţiilor tehnice pentru a permite accesul gratuit al acestora cu trenul. Urmează să fie stabilită procedura legală prin care acest lucru să devină posibil. „Comunitatea noastră a făcut solicitări încă de anul trecut, iar astăzi prin semnarea acestui acord CFR Călători transmite un semnal că studenţii români din străinătate contează şi trebuie luaţi în discuţie cu restul studenţilor din ţară”, a afirmat Robert Stridie, preşedinte LSRS.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe comedymall.ro

Cum supravietuiesc afacerile mici în criză? Cum supravietuiesc afacerile mici în criză?

Decalogul unui mic antreprenor: Pentru noi în toată această perioadă a contat să nu ne pierdem cumpătul. Să rămânem atenţi. Să vorbim sincer şi deschis cu echipa. Să fim creativi şi să pivotăm rapid atunci când se arată posibilităţi. Să fim optimişti. Să avem încredere. Să fim îndrăzneţi. Să ştim la ce să renunţăm. Să fim recunoscători. Să ne agăţăm de orice ni se oferă.

vezi continuarea
ZF.ro
Una dintre industriile din România care riscă să intre în colaps. Situaţia este critică Una dintre industriile din România care riscă să intre în colaps. Situaţia este critică
Trei tendinţe care dau tonul în industria de servicii financiare post-Covid19
Mediafax
Şeful Programului Alimentar Mondial, ONU, îi îndeamnă pe miliardarii lumii să doneze bani pentru cei aflaţi în criză Şeful Programului Alimentar Mondial, ONU, îi îndeamnă pe miliardarii lumii să doneze bani pentru cei aflaţi în criză
Preşedintele Belarusului închide graniţele cu Occidentul şi pune armata în stare de alertă
MonitorulApararii
Dispute pe tema ingerinţelor în alegerile din SUA. Cine e mai periculoasă: Rusia sau China? Dispute pe tema ingerinţelor în alegerile din SUA. Cine e mai periculoasă: Rusia sau China?
Refuz categoric al Chinei de a intra în aranjamente de control al armelor strategice nucleare cu SUA şi Rusia
MonitorulPartidelor
Senatul a aprobat ca profesorii şi personalul auxiliar să primească stimulente ca medicii Senatul a aprobat ca profesorii şi personalul auxiliar să primească stimulente ca medicii
Provocarea lui Tăriceanu pentru Iohannis şi Orban
MonitorulSiguranteiCetateanului
Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban
COMENTARIU Valeriu Şuhan Interviu cu un strigoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.