CFR Călători: Studenţii îşi vor putea rezerva online călătoria cu trenul

Autor: Cosmin Pirv Postat la 11 septembrie 2020 127 afişări

CFR Călători: Studenţii îşi vor putea rezerva online călătoria cu trenul

CFR Călători anunţă că studenţii îşi vor putea cumpăra bilete online sau de la automate, pentru reducerea timpului de aşteptare la casele de bilete.

Compania CFR Călători a încheiat un protocol cu trei organizaţii studenţeşti reprezentative cu privire la procedura prin care studenţii să aibă posibilitatea de a-şi procura bilete de tren online. Totodată, Ministerul Transporturilor şi CFR Călători fac demersuri pentru promovarea unui proiect de hotărâre de guvern pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi aprobate prin HG nr. 42/2017.

După aprobarea acesteia, studenţii care vor dori eliberarea online a biletelor sau abonamentelor de tren vor trebui să-şi creeze un profil de utilizator pe site-ul CFR Călători sau la casele de bilete dotate cu sistem electronic de emitere pentru înscrierea datelor care atestă calitatea de student şi dreptul la gratuitate.

„Studenţii reprezintă o categorie importantă printre călătorii noştri şi din acest motiv am căutat împreună cu Ministerul Transporturilor o soluţie care să le permită procurarea online a biletelor de tren. Am continuat astfel politica asumată la începutul anului de a pune în centrul atenţiei călătorul şi nevoile sale şi sperăm că acest pachet legislativ şi platforma informatică aferentă să fie finalizate până la începerea anului universitar. Această măsură este doar una dintr-o serie mai lungă din cadrul Strategiei de Digitalizare a CFR Călători prin care ne dorim să schimbăm substanţial experienţa călătoriei cu trenul”, a declarat directorul general CFR Călători, Dan M. Costescu.

La discuţiile purtate la sediul CFR Călători au participat reprezentanţi ai Uniunii Studenţilor din România (USR), ai Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi ai Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS).

„Ne bucurăm că am reuşit să obţinem o victorie importantă pentru toţi studenţii şi apreciem deschiderea de care a dat dovadă CFR Călători şi MTIC. Considerăm că această decizie este cu atât mai benefică în contextul actual de pandemie”, a declarat Alexandru Vasile, preşedinte USR.

„Este inerent faptul că în actualul context de pandemie situaţia cu care din păcate ne-am obişnuit în ultimii 3 ani nu mai putea continua astfel. Ne bucurăm că într-un final am identificat o alternativă care asigură studentului respectarea dreptului de a procura bilete online după 3 ani de demersuri ale federaţiei către autorităţile competente”, a declarat Horia Oniţa, preşedinte ANOSR.

Potrivit CFR Călători, s-a discutat şi cu studenţii români din străinătate asupra condiţiilor tehnice pentru a permite accesul gratuit al acestora cu trenul. Urmează să fie stabilită procedura legală prin care acest lucru să devină posibil. „Comunitatea noastră a făcut solicitări încă de anul trecut, iar astăzi prin semnarea acestui acord CFR Călători transmite un semnal că studenţii români din străinătate contează şi trebuie luaţi în discuţie cu restul studenţilor din ţară”, a afirmat Robert Stridie, preşedinte LSRS.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare? Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare?

Dacă în trecut anunţurile de investiţii în tehnologie erau rara avis, acum s-a ajuns la o piaţă care a evoluat dincolo de investiţiile în start-up-uri de tip „pre-seed” sau „seed”, de câteva sute de mii de euro, până la cele de tip „follow-up”, în care sumele totale alocate pot creşte până la câteva milioane de euro. Valoarea finanţărilor din ecosistemul start-up-urilor tech se îndreaptă astfel spre pragul de 100 de milioane de euro.

vezi continuarea
ZF.ro
ANUNŢ fulger de la cea mai nouă multinaţională intrată pe piaţa din România, în plină pandemie ANUNŢ fulger de la cea mai nouă multinaţională intrată pe piaţa din România, în plină pandemie
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de mult, dar acum este o adevărată mină de aur
Mediafax
Măsuri anti COVID-19 în România: Purtarea măştii devine obligatorie în spaţiile publice din Cluj. E prima zi de restricţii în Bucureşti, unde şcolile au intrat în scenariul roşu Măsuri anti COVID-19 în România: Purtarea măştii devine obligatorie în spaţiile publice din Cluj. E prima zi de restricţii în Bucureşti, unde şcolile au intrat în scenariul roşu
SADS-CoV: Un nou coronavirus, transmis de la porc la om
MonitorulApararii
MI6: Moştenirea lui Younger MI6: Moştenirea lui Younger
Raportul anual UE pentru extindere – oglinda procesului de integrare al Balcanilor de Vest
MonitorulPartidelor
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
Clotilde Armand, validată în funcţia de primar al Sectorului 1. Armand: Touche
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan Hai, noroc COMENTARIU Valeriu Şuhan Hai, noroc
Caz îngrijorător Teste Covid furate, făcute acasă şi falsificate de o infirmieră şi partenerul ei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.