Ceva e putred în Germania: Berlinul ar putea fi nevoit să naţionalizeze integral a doua cea mai mare bancă a ţării

Postat la 06 decembrie 2011 9 afişări

Băncile europene au nevoie urgentă de capital suplimentar pentru a respecta noile reglementări impuse de UE, iar unele ar putea avea probleme în ceea ce priveşte găsirea de sume în valoare de miliarde de euro. În acest mediu ostil, publicaţia germană Der Spiegel scrie că supravieţuirea Commerzbank, a doua cea mai mare bancă din Germania, este pusă sub semnul întrebării, iar Berlinul ia în considerare ipoteza unei naţionalizări totale a băncii în caz de nevoie.

Dacă Martin Blessing, directorul executiv al băncii, şi-ar putea pune o dorinţă cel mai probabil ar cere câteva miliarde de euro, sau ca cineva să îi ia subsidiara cu probleme Eurohypo de pe cap sau ca expunerea băncii faţă de datoriile suverane să dispară pur si simplu.

Dar băncile, alături de managerii şi proprietarii lor, nu se pot baza pe minuni. Ele au nevoie de bani cât mai repede. Şi în condiţiile în care supravieţuirea Commerzbank este pusă din nou sub semnul întrebării, acţionarul său cu sediul în Berlin - guvernul - ia în considerare o variantă extremă: în condiţiile în care 25% din acţiunile băncii sunt deja controlate de stat, banca ar putea fi naţionalizată integral.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Germania,
Berlin
/actualitate/ceva-e-putred-in-germania-berlinul-ar-putea-fi-nevoit-sa-nationalizeze-integral-a-doua-cea-mai-mare-banca-a-tarii-9033683
9033683
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.