Certinvest va prelua activitatea de administrare a fondului KD Maximus

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 12 ianuarie 2014 90 afişări

Societatea de Administrare a Investiţiilor KD Investments România SA a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară o cerere în vederea acordării avizului cu privire la înlocuirea societăţii de administrare a investiţiilor care administrează fondul KD Maximus cu SAI Certinvest SA.

Certinvest va prelua activitatea de administrare a fondului KD Maximus

Fondul deschis de investiţii KD Maximus a fost lansat în iulie 2004 şi investeşte preponderent în acţiuni din România şi Europa de Sud. La sfârşitul anului 2013, fondul KD Maximus avea active de aproape 29 milioane de lei, atrase de la 724 de investitori.

Fondul va funcţiona timp de încă 30 de zile, începând cu data de 9 ianuarie 2014, conform regulilor de până în prezent, investitorii având posibilitatea de a se adresa KD Investments România sau distribuitorilor autorizaţi ai fondului pentru efectuarea de operaţiuni. La expirarea acestor 30 de zile, Autoritatea de Supraveghere Financiară va suspenda emisiunea şi răscumpărarea titlurilor de participare, până la autorizarea SAI Certinvest SA în calitate de administrator al fondului KD Maximus.

"Prin adăugarea KD Maximus la portofoliul curent de fonduri administrate, avem ocazia să ne optimizăm prezenţa pe piaţa acţiunilor. În urma transferului, Certinvest va depăşi pragul de 200 de milioane de lei în administrare, prin intermediul celor 16 fonduri de investiţii administrate, crescând proporţia investiţiilor în acţiuni preponderent româneşti la aproximativ 25% din totalul activelor", a comentat Horia Gustă, preşedintele Comitetului Director al Certinvest.

"Transferul acestor active este un început, ambele companii identificând avantajul combinării economiilor de scară pe piaţa din România. Suntem încrezători că acest transfer va conduce la consolidarea pieţei de asset management din România şi va fi în beneficiul investitorilor fondului KD Maximus", a spus Jan Pricop, CEO al SAI KD Investments România.

Certinvest a luat fiinţă în anul 1994 şi are în prezent în administrare active de aproximativ 43 milioane euro, distribuite în 15 fonduri de investiţii - 9 fonduri deschise şi 6 fonduri închise. Certinvest se remarcă în piaţă şi ca un lider în administrarea portofoliilor private de investiţii, cu o cotă de piaţă de aproximativ 36% pe acest segment.

KD Funds reprezintă subsidiara de administrare a investiţiilor a KD Group, înfiinţat în 1994. KD Group este unul dintre cele mai mari grupuri financiare private din Europa de Sud-Est, cu activităţi în zona de asigurări şi administrare a investiţiilor, activele administrate la nivel de grup depăşind 1 miliard de euro. Dintre acestea, aproximativ 50% sunt administrate de către divizia de administrare a activelor, KD Funds. Ramura de asigurări a KD Group este reprezentată în principal de Adriatic Slovenica, al doilea asigurător, ca mărime, din Slovenia.

Cu prezenţe locale în mai multe pieţe sud-est europene (România, Croaţia, Bosnia & Herţegovina, Macedonia), KD Funds este una dintre cele mai importante societăţi de administrare a investiţiilor din regiune. KD Funds administrează în prezent aproximativ 500 milioane de euro în această zonă.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

/actualitate/certinvest-va-prelua-activitatea-de-administrare-a-fondului-kd-maximus-11886049
11886049
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.