Certinvest lanseaza doua noi fonduri de actiuni care urmaresc performanta indicilor bursieri

Postat la 22 noiembrie 2010 95 afişări

Societatea de administrare Certinvest a lansat luni doua noi fonduri pe indici bursieri - Certinvest BET Index si Certinvest BET-FI Index, destinati persoanelor fizice si juridice.

Certinvest BET Index este un fond de actiuni de tip index, ce urmareste reproducerea structurii indicelui BET, indicele principal al Bursei de Valori Bucuresti. Fondul are la baza corelarea performantelor cu cele obtinute de indicele principal al BVB, Indicele BET, urmand sa investeasca in proportie de peste 90% in cele mai lichide 10 actiuni listate pe bursa.

Certinvest BET-FI Index este un fond de actiuni de tip index, ce urmareste reproducerea structurii indicelui BET-FI, indicele celor 5 SIF listate la Bursa de Valori Bucuresti. Fondul are la baza dispersia riscului pe cele 5 SIF tranzactionate la BVB, prin corelarea performantelor cu cele obtinute de indicele acestora, BET-FI. Fondul va investi in proportie de peste 90% in cele 5 actiuni (SIF Muntenia, SIF Moldova, SIF Transilvania, SIF Banat Crisana, SIF Oltenia).

Cele doua fonduri se adreseaza persoanelor fizice si juridice care doresc sa beneficieze de randamentele inregistrate de principalii indici ai Bursei, fara a aloca timp si bani unor activitati specifice investirii direct pe bursa (urmarirea pietelor, deschiderea de cont la o societate de brokeraj, lansarea de ordine de tranzactionare. Durata recomandata a investitiei este de minimum 5 ani, pentru a obtine performante relevante si pentru a atenua eventualele evolutii nefavorabile pe termene mai scurte.

"Clientii institutionali si de retail beneficiaza astfel de un reper al performantei portofoliilor de actiuni si au posibilitatea de a se corela, la costuri foarte reduse, cu principalii indici ai Bursei de Valori Bucuresti", afirma Eugen Voicu, CEO al Certinvest.

Pentru cele doua fonduri, comisionul de subscriere este 1% din suma subscrisa, pentru sume subscrise mai mici de 30.000 de lei, si zero pentru sume mai mari. Comisionul de subscriere este de 0.5% daca investitia este facuta prin intermediul platformei de tranzactionare online de unitati de fond, www.investonline.ro. Comisioanele de rascumparare variaza intre 0 si 5%, in functie de durata detinerii unitatilor de fond rascumparate. Dupa sase luni de detinere (180 zile), unitatile de fond pot fi rascumparate fara comision de rascumparare. Aceste comisioane sunt identice cu cele practicate de celalalt fond de indice al companiei, Certinvest XT Index, lansat in februarie si care urmareste indicele BET-XT.

Certinvest BET Index si Certinvest BET-FI Index sunt auditate de Ernst&Young, iar BCR este banca depozitara.

Prin crearea celor doua noi fonduri, oferta Certinvest ajunge la 10 fonduri de in vestitii, dintre care 7 fonduri deschise (3 fonduri de indice) si 3 fonduri inchise.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/certinvest-lanseaza-doua-noi-fonduri-de-actiuni-care-urmaresc-performanta-indicilor-bursieri-7739238
7739238
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.