Ceremonie funerara pentru Osama ben Laden, la bordul unui portavion american

Postat la 03 mai 2011 36 afişări

O ceremonie funerara pentru Osama ben Laden s-a derulat la bordul portavionului american Carl-Vinson, in Marea Oman, cu respectarea traditiilor musulmane, inainte ca trupul sau sa fie aruncat in mare, a afirmat luni un oficial american din domeniul Apararii.

Ceremonia a inceput luni la ora 5.10 GMT (8.10, ora Romaniei) si s-a terminat dupa 50 de minute, a precizat oficialul de rang inalt, sub protectia anonimatului. "Procedurile traditionale pentru ceremoniile funerare islamice au fost urmate", a adaugat el. Corpul lui ben Laden a fost spalat, apoi plasat intr-un giulgiu alb, care a fost depus intr-un sac. Un ofiter a citit un text religios pe care un interpret l-a tradus in araba, a precizat el. Corpul a fost apoi pus pe o placa, balansata pentru ca trupul sa cada in ocean.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ben laden,
informatii,
teroristi,
CIA,
ceremonie
/actualitate/ceremonie-funerara-pentru-osama-ben-laden-la-bordul-unui-portavion-american-8218203
8218203
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.