Cercetare: Unde să te ascunzi pentru a avea şansa de a supravieţui în timpul unei explozii nucleare

Postat la 28 februarie 2023 1406 afişări

Cercetare: Unde să te ascunzi pentru a avea şansa de a supravieţui în timpul unei explozii nucleare

Un grup de cercetători de la Universitatea din Nicosia, Cipru, a simulat o explozie nucleară pentru a afla în ce condiţii este posibil să se supravieţuiască.

Rezultatele studiului au fost publicate în AIP Publishing, scrie ScienceAlert.

Potrivit cercetătorilor, cel mai sigur loc este în cea mai îndepărtată parte a casei, departe de ferestre.

Un grup de cercetători de la Universitatea din Nicosia, Cipru, a simulat o explozie nucleară pentru a afla în ce condiţii este posibil să se supravieţuiască. Rezultatele studiului au fost publicate în AIP Publishing, scrie ScienceAlert.

Echipa a simulat explozia nucleară a unei bombe de 750 de kilotone, bazată pe racheta balistică intercontinentală rusească Sarmat, pe care Rusia a testat-o în aprilie 2022. Această bombă este de zece ori mai puternică decât cele lansate pe Hiroshima (15 kilotone) şi Nagasaki (25 de kilotone).

Cercetătorii au ajuns la concluzia că unda de şoc a unei astfel de explozii ar distruge totul pe o rază de 4 km. Cu toate acestea, persoanele aflate în afara epicentrului exploziei vor avea o şansă de a fi salvate dacă se vor ascunde în locul potrivit.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nuclear,
supravietuire,
explozii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.