Cepoi: Trebuie gândit un program naţional complex pentru autism, de la depistare până la îngrijire

Postat la 03 aprilie 2013 27 afişări

Vasile Cepoi, consilierul de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, a declarat miercuri că pentru autism ar trebui gândit un program naţional complex care să cuprindă toate etapele, de la identificare şi până la partea de îngrijire acordată copiilor diagnosticaţi.

Cepoi: Trebuie gândit un program naţional complex pentru autism, de la depistare până la îngrijire

 Cepoi a precizat că problema autismului este una "extrem de complicată" şi că, de fapt, nu a devenit şi una introdusă pe agenda publică, alături de bolile rare.

Consilierul guvernamental a mai spus că a încercat, anul trecut, să determine o acţiune, însă a constatat că este o lipsă de specialişti care să ştie ce trebuie făcut.

Cepoi consideră că ar trebui gândit un program naţional complex, cu proceduri clare de identificare, evaluare, sprijin şi monitorizare a copiilor cu tulburări din spectrul autist.

"E nevoie de un grup de specialişti care chiar cunosc problema şi ar fi necesar un grup de lucru interministerial, dar nu formal, al cărui scop final să fie un program complex. Nici măcar nu cred că este vorba de mulţi bani, căci bani pentru copii oricum se cheltuiesc, dar nu în mod bine ţintit", a spus Vasile Cepoi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cepoi-trebuie-gandit-un-program-national-complex-pentru-autism-de-la-depistare-pana-la-ingrijire-10709820
10709820
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.