CEO-ul Yahoo! , Carol Bartz, este cel mai "supraplatit" executiv din America

Postat la 13 octombrie 2010 11 afişări

Directorul general al Yahoo!, Carol Bartz, se afla in topul listei de executivi platiti prea mult raportat la performantele companiilor, la polul opus plasandu-se Steve Jobs, cu un salariu prea mic pentru succesul Apple, potrivit unui raport al Glass Lewis & Co., citat de Bloomberg.

Bartz, care a venit la Yahoo! la inceputul anului 2009, a primit anul trecut o remuneratie totala de 39 milioane de dolari, cea mai ridicata dintr-un top de 25 de directori generali cu salarii care nu reflecta corect performantele manageriale, potrivit studiului.

Pentru a determina daca o companie isi supraevalueaza directorul general, Glass Lewis ia in considerare factori precum pretul actiunilor, fluxul operational de numerar si cresterea profitului pe actiune. Astfel, desi principalul obiectiv al lui Bartz este sa combata ascensiunea rivalilor Facebook si Google si sa rastoarne trendul descendent al afacerilor, vanzarile Yahoo! au ramas relativ neschimbate in mandatul ei.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/ceo-ul-yahoo-carol-bartz-este-cel-mai-supraplatit-executiv-din-america-7473097
7473097
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.