Celebrul Silvio Berlusconi, cel care a condus politica italiană în anii 90 şi fostul patron miliardar al clubului de fotbal AC Milan, a murit la 86 de ani. El şi-a ridicat un imperiu din imobiliare şi mass-media

Autor: Ştefan Stan Postat la 12 iunie 2023 11 afişări

Celebrul Silvio Berlusconi, cel care a condus politica italiană în anii 90 şi fostul patron miliardar al clubului de fotbal AC Milan, a murit la 86 de ani. El şi-a ridicat un imperiu din imobiliare şi mass-media

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, magnatul miliardar al mass-mediei devenit un populist, a murit la vârsta de 86 de ani, la San Raffaele.

Fostul prim-ministru italian a murit din cauza leucemiei mielomonocitare cronice pe care o suferea de mai mult timp, potrivit Marca.

Politicianul şi omul de afaceri a fost internat vinerea trecută la secţia de terapie intensivă din cauza unei infecţii pulmonare. Starea de sănătate a lui Berlusconi s-a deteriorat în ultimele luni, iar îngrijorarea a crescut în ultimele ore.

Mai mulţi membri ai familiei sale s-au deplasat luni dimineaţă la centrul medical, după cum a relatat şi agenţia de presă AdnKronos.

Moartea sa marchează sfârşitul unei cariere politice controversate, în timpul căreia magnatul a transformat politica extrem de ideologică a Italiei de după cel de-al doilea război mondial cu partidul său centrat pe personalitate, construit cu ajutorul averii sale, al marketingului modern şi al aparatului vastului său imperiu de divertisment.

În calitate de cel mai longeviv prim-ministru postbelic al ţării sale, Berlusconi a condus Italia timp de aproximativ nouă ani, în perioade intermitente, care s-au desfăşurat pe fondul unor anchete penale privind afacerile sale şi al unor scandaluri sexuale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
berlusconi,
deces

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.