Cele sapte plus trei puteri nucleare ale momentului. Ce arme deţine în realitate Iranul?

Postat la 06 decembrie 2011 28 afişări

Declaraţia unui general chinez privind declanşarea "celui de-al treilea război mondial" în cazul în care Iranul este atacat a provocat emoţie în întreaga lume. Ziariştii şi comentatorii internaţionali analizează riscurile unei conflagraţii mondiale, în majoritatea analizelor apărând un adjectiv obsedant: "nuclear".

Faptul că Iranul ar folosi energie atomică în scopuri militare ar fi un bun pretext pentru demararea unei ofensive care "să stopeze" această ameninţare. gândul vă prezintă, în continuare, o analiză a puterilor nucleare ale momentului, precum şi o estimare a forţei militare a Iranului, pe baza unor surse oficiale la care am avut acces.

Astăzi în lume există 7 puteri nucleare confirmate (cu alte cuvinte, care au testat public armament nuclear: Statele Unite, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa, India şi Pakistan. Lor li se adaugă încă trei: Israel - despre care experţii consideră că ar deţine în jur de 300 de ogive nucleare, Coreea de Nord - despre care nu există încă nici o confirmare, în afara propriilor declaraţii contradictorii şi Iran - pe care ultimul raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică o incriminează că intenţionează să folosească energia atomică în scopuri militare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
puteri nucleare,
Iranul,
război
/actualitate/cele-sapte-plus-trei-puteri-nucleare-ale-momentului-ce-arme-detine-in-realitate-iranul-9033696
9033696
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.