Cele mai mari economii emergente vor să înfiinţeze propria Bancă Mondială şi propriul FMI

Autor: Ioana Nita Postat la 27 martie 2013 24 afişări

Cele mai mari economii emergente, Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, cunoscute sub denumirea BRICS, îşi unesc puterile pentru a rezolva problema subdezvoltării prin înfiinţarea unor instituţii care să aibă acelaşi rol şi scop ca Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional.

Cele mai mari economii emergente, Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, cunoscute sub denumirea BRICS, îşi unesc puterile pentru a rezolva problema subdezvoltării prin înfiinţarea unor instituţii care să aibă acelaşi rol şi scop ca Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional. Liderii celor cinci naţiuni vor, de asemenea, să-şi pună în comun rezervele de valută pentru a combate volatilitatea cursurilor de schimb şi pentru a evita eventualele crize valutare, scrie Bloomberg. Conducătorii ţărilor BRICS vor aproba, probabil, înfiinţarea unei noi bănci pentru dezvoltare la summitul anual care a început ieri în oraşul Durban din estul Africii de Sud. „Cel mai raţional lucru pentru BRICS este crearea unor noi instituţii de tipul celor stabilite la Bretton-Woods pentru dezvoltarea economiilor emergente. Există o schimbare a balanţei puterii dinspre lumea tradiţională spre cea emer­gentă“, a spus Martyn Davies, CEO la compania sud-africană Frontier Advisory, care oferă studii pentru pieţele emergente. Davies a adăugat că există îngrijorări de natură geopolitică în privinţa acestei schimbări.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economii,
emergente,
Banca Mondiala,
FMI
/actualitate/cele-mai-mari-economii-emergente-vor-sa-infiinteze-propria-banca-mondiala-si-propriul-fmi-10693451
10693451
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.