Cele două judeţe unde purtarea măştii devine obligatorie de sâmbătă

Autor: Laura Buciu Postat la 08 august 2020 310 afişări

Masca devine obligatorie în tot judeţul Cluj, începând de sâmbătă, 8 august, potrivit deciziei de miercuri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), scrie Mediafax.ro

Potrivit CJSU Cluj, începând cu data de 8 august, ora 00.00, pe întreg teritoriul judeţului Cluj, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Masca devine obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani şi trebuie să acopere nasul şi gura.

Aceasta se va purta la întruniri culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje şi adunări cu caracter religios.

Masca se va purta toată ziua, indiferent de oră, pe toată durata stării de alertă, potrivit CJSU Cluj.

Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Mureş a decis, vineri, ca toate persoanele care au mai mult de cinci ani, aflate în locurile publice aglomerate, să poarte mască. Măsura intră în vigoare de sâmbătă.

 

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat astăzi (vineri - n.red.) o hotărâre care instituie obligativitatea purtării măştii în anumite locaţii exterioare de pe raza judeţului Mureş. Sunt măsuri gândite pentru siguranţa noastră, a tuturor. Îi îndemn pe mureşeni să facă echipă cu autorităţile, să acţionăm unitar şi să respectăm cu toţii legea. Sunt convinsă să aceste măsuri vor contribui la ţinerea sub control a situaţiei epidemiologice din judeţ”, a declarant prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mască,
cluj,
mures,
masca de protectie,
obligatorie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.