Cel puţin zece rebeli ucişi într-un nou atac cu avioane fără pilot efectuat în Pakistan

Autor: Gaidau Ion Postat la 12 iunie 2014 53 afişări

Cel puţin zece rebeli au fost ucişi, joi dimineaţa, într-un nou atac cu avioane americane fără pilot efectuat într-o zonă tribală din nord-vestul Pakistanului, unde presiunile se accentuează în favoarea unei operaţiuni militare a Guvernului pakistanez, au anunţat oficiali.

Este vorba despre cel de-al doilea atac cu avioane americane fără pilot efectuat în nord-vestul Pakistanului, considerat un bastion al insurgenţilor care întreţin legături cu Al-Qaida.

Un prim atac efectuat miercuri în satul satul Dargah Mandi, în Waziristanul de Nord, la aproximativ zece kilometri vest de oraşul Miranshah, s-a soldat cu moartea a şase insurgenţi.

Şase rachete au fost lansate de trei avioane americane fără pilot împotriva unor insurgenţi prezenţi într-un complex, a precizat joi pentru AFP un oficial local din domeniul securităţii, adăugând că două vehicule au fost de asemenea vizate.

Potrivit unui oficial pakistanez din domeniul securităţii, patru dintre cei şase insurgenţi ucişi miercuri erau uzbeci, iar ceilalţi doi talibani din Punjab.

Atacul a avut loc în timp ce talibanii pakistanezi şi mişcarea islamică Uzbekistan au anunţat că jihadişti uzbeci i-au sprijinit pe talibani în asaltul de peste 12 ore, soldat cu 37 de morţi duminică şi luni, de la aeroportul din Karachi, cel mai mare din Pakistan.

Acest asalt sângeros a ridicat semne de întrebare cu privire la modul în care un astfel de comando rebel a intrat într-una dintre zonele strategice ale ţării, în principiu cele mai securizate.

Atacul a fost revendicat de Mişcarea Talibanilor din Pakistan (TTP), principalul grup rebel islamist din ţară şi apropiat de Al-Qaida, ale cărui numeroase atacuri au provocat peste 6.000 de morţi din 2007.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PAKISTAN,
SUA,
CONFLICT
/actualitate/cel-putin-zece-rebeli-ucisi-intr-un-nou-atac-cu-avioane-fara-pilot-efectuat-in-pakistan-12742144
12742144
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.