Cel mai spectaculos drum din România, numit şi „Drumul din nori” - GALERIE FOTO

Postat la 21 septembrie 2016 468 afişări

42 de ani de Transfăgărăşan. 42 de ani în care un număr inestimabil de turişti au vizitat cel mai înalt şi spectaculos drum din România.

Sunt momente în viaţa fiecăruia când vrei să vezi ceva ce nu ai mai văzut, când spiritul de aventură te învinge şi porneşti la drum, gândind că merită să încerci. Nu sunt multe locuri care pot să răspundă dorinţei tale de autodepăşire şi de a trăi emoţii nebănuite. Transfăgărăşanul poate fi o destinaţie de acest gen, iar noi vrem să te convingem că nu trebuie să ratezi o asemenea provocare. Situat pe Drumul Naţional 7C, traversează Munţii Făgăraş, leagă Transilvania de Muntenia, urcând până la altitudinea 2042m şi fiind al doilea drum din Romania ca altitudine, după Transalpina. Are o lungime de 92 de kilometri, 27 de viaducte şi poduri şi un tunel de 887 metri, fiind cel mai lung din tara.

Transfăgărăşanul  începe în comuna Bascov, judeţul Argeş, de lângă oraşul Piteşti, în direcţia oraşului Curtea de Argeş, şi se termină la intersecţia cu drumul DN1 între Sibiu şi Braşov, în apropierea comunei Cârţişoara, cu o lungime de 151 km. Printre obiectivele turistice se numără Lacul şi Cascada Bâlea, Lacul şi Barajul Vidraru, Cascada Capra, Masivul şi Lacul Capra, Cetatea Poenari. La acestea se adăuga Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, deschis doar pe timpul iernii, masivele şi traseele montane din jurul Transfăgărăşanului.

Dacă te hotărăşti să pleci într-o călătorie care  să-ţi pună la încercare toate simţurile, este bine să te înarmezi cu răbdare, dar şi cu o atenţie distributivă pentru că ai foarte multe de văzut. Pornind dinspre Curtea de Argeş, drumul te poartă, mai întâi la Barajul Vidraru şi  pe malul lacului cu acelaşi nume.

Cititi mai multe pe www.radioresita.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.