Cel mai periculos loc din Europa

Autor: Razvan Muresan Postat la 24 noiembrie 2011 41 afişări

Cândva era Cecenia, astăzi este Republica Daghestan de la Marea Caspică, cel mai exploziv loc din Rusia şi din întreaga Europă. Atacurile cu bombă nu lipsesc în nicio zi, la fel cum pe străzile din Daghestan tortura, împuşcăturile între poliţişti şi rebeli şi răpirile sunt la tot pasul, scrie bbc.co.uk

Doi bărbaţi îmbrăcaţi în costum de camuflaj, cu pistoale Kalashnikov în mână intră într-un magazin şi le cer clienţilor să plece. Casierul este şocat după ce unul dintre atacatori scoate o bombă şi îi porneşte cronometrul. Fără să se obosească să golească sertarul cu bani, iese din magazin.

În urma lui are loc explozia, iar locul se umple de fum. E vorba de lupta rebelilor islamişti cu magazinele care vând alcool, unul din motivele frecvente ale atacurilor din capitala Daghestanului, Makhachkala.

Populaţia din regiune este majoritar musulmană, fiind formată din mai multe etnii. Proprietarii primesc mai întâi un avetisment prin SMS, pe suport USB sau printr-un bilet în uşa magazinului. Dacă refuză să-l ia în calcul, împuşcăturile, atacurile cu bombă sau cererea taxei de protecţie sunt replicile rebelilor.

"Niciun loc de pe Pământ nu este sigur în faţa terorismului. Caucazul, inclusiv Daghestan, stârneşte tot mai mult interesul organizaţiilor teroriste care încearcă să se extindă agresiv", declară Rizvan Kurbanov, vicepremierul Daghestanului. Situaţia e atent monitorizată şi de la Kremlin. Chiar preşedintele rus Medvedev a vizitat Daghestanul în 2009, la câteva zile după ce un lunetist l-a ucis pe ministrul de Interne.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
periculos,
daghestan,
atacuri,
victime
/actualitate/cel-mai-periculos-loc-din-europa-9004164
9004164
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.