Cel mai mare fond de pensii pune la bătaie 100 mil. € pentru acţiuni: „Am prefera ca banii să meargă şi spre companii noi, altele decât energie şi bănci“

Postat la 11 mai 2015 348 afişări

Fondul de pensii private obli­gatorii administrat de NN, cel mai mare de pe piaţă, cu active de 7,6 mld. lei (1,7 mld. euro) la finalul lunii martie, va investi în acest an până la 100 mil. euro în acţiuni, pre­pon­derent româneşti. Dorinţa adminis­tra­torului este ca banii să fie plasaţi şi în domenii noi de activitate precum IT-ul, industria bunurilor de larg consum şi businessuri antreprenoriale cu experienţă.

 Investiţiile în acţiuni ale fondului ING erau în valoare de 1,412 miliarde de lei (320 mil. euro) la finalul anului trecut şi reprezentau 19,78% din activele fondului, potrivit raportului anual cu structura detaliată a portofoliului publicat de administrator.

Din acestea, o sumă de 1,16 miliarde de lei (263 mil. euro) reprezenta plasamentele în acţiuni ale companiilor listate la bursa din Bucureşti, iar diferenţa de circa 250 de milioane de lei (56 mil. euro) sunt investiţiile în acţiuni ale companiilor listate pe bursele străine (Polonia, Austria, Cehia). Expunerea pe acţiuni tranzacţionate la bursa din Bucureşti a crescut cu 474 milioane de lei anul trecut, în mare parte graţie achiziţiilor de acţiuni, dar şi aprecierii cotaţiilor acţiunilor.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-mare-fond-de-pensii-pune-la-bataie-100-mil-pentru-actiuni-am-prefera-ca-banii-sa-mearga-si-spre-companii-noi-altele-decat-energie-si-banci-14243345
14243345
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.