Blaga: M-au deranjat discuţiile din stenograme, e un moment peste care va trebui să trecem

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 11 mai 2015 48 afişări

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, înaintea şedinţei de unificare a noului PNL, că l-au deranjat discuţiile apărute în stenogramele care au apărut în presă, precizând că ”este un moment peste care va trebui să treacă şi să înveţe cu toţii din el”.

Întrebat dacă l-au deranjat discuţiile de la Bistriţa, Blaga a răspuns afirmativ.

"Eu am pus foarte mult suflet şi domnul Iohannis, Crin Antonescu, în care cred foarte mult, PNL nou, şi nu mi-a făcut nicio plăcere să citesc, pentru că de auzit nu am auzit stenogramele respective. Mă bucură că, chiar şi în acel context, au apreciat aportul PDL”, a declarat Blaga.

El a adăugat că ”este un moment peste care va trebui să trecem şi să învăţăm cu toţii din el pentru că acest proiect este extrem de important - noul PNL.

Copreşedintele PNL nu a dorit să precizeze ce anume s-a discutat cu liberalul Teodor Atanasiu, care apare în stenogramele de la Bistriţa, adăugând că ”rolul unui copreşedinte este să fie mult mai înţelept decât alţii”.

Întrebat dacă a cerut sancţionarea lui Atanasiu, Blaga a spus că acesta s-a sancţionat singur, prin faptul că a trebuit să dea explicaţii în partid.

Stenograme ale unor discuţii între lideri ai vechiului PNL, care au avut loc la Bistriţia şi în care sunt exprimate critici la adresa partenerilor din fostul PDL au fost publicate la sfârşitul săptămânii de un site.

"Noi fără PD nu câştigam preşedintele. Ne-am ţinut de nas şi am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deştept, chiar dacă în Bistriţa e puţin altfel. Un lucru deştept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară, în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la Preşedinţie al partidului şi ei ne-au dat sediul, locaţia în care să funcţionăm. Gândiţi-vă că avem 28 de judeţe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obţine. Eu vă spun că le-am dat şi iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă!", spune în discuţii , conform stiripesurse.ro, prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu.

La discuţiile redate în stenograme au participat şi co-preşedintele PNL Alina Gorghiu, precum şi secretarul general al PNL Marian Petrache.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BLAGA,
STENOGRAME,
PNL
/actualitate/blaga-m-au-deranjat-discutiile-din-stenograme-e-un-moment-peste-care-va-trebui-sa-trecem-14243084
14243084
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.