Autorităţile vor să introducă în şcoli pregătirea obligatorie privind securitatea cibernetică

Autor: Ovidiu Bărbulescu Postat la 11 mai 2015 34 afişări

Guvernul se gândeşte să introducă în curricula şcolară un curs de pregătire privind securitatea cibernetică, având în vedere că elevii au acces la internet de la vârste tot mai mici, inclusiv prin echipamente mobile, fiind expuşi la riscuri diversificate, afirmă directorul Centrului Cyberint din SRI.

"La nivel guvernamental există preocupări privind introducerea în şcoli a pregătirii obligatorii referitor la securitatea în spaţiul cibernetic şi crearea de specializări în învăţământul universitar şi postuniversitar în domeniul securităţii cibernetice", a declarat, luni, directorul Centrului Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Florin Cosmoiu, prezent la Summit-ul Regional de Securitate Cibernetică organizat la Bucureşti.

El a explicat pentru MEDIAFAX că problema a fost discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi au fost dezbateri pe această temă inclusiv la nivelul comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Potrivit şefului Cyberint, discuţiile au vizat introducerea pregătirii pentru securitate cibernetică cel mai probabil de la nivel gimnazial, având în vedere că în prezent tot mai mulţi elevi au telefoane mobile conectate la internet. Cei mici vor fi învăţaţí astfel cum să evite accesarea unor adrese de internet suspecte şi vor fi instruiţi să nu divulge date personale unor terţe părţi sau să îşi protejeze diversele modalităţi de comunicare online, de la mail la reţele sociale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SECURITATE,
CIBERNETICĂ,
ŞCOLI
/actualitate/autoritatile-vor-sa-introduca-in-scoli-pregatirea-obligatorie-privind-securitatea-cibernetica-14242965
14242965
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.