Cei mai mari datornici la fisc obţin o eşalonare pe şapte ani la plata datoriilor

Postat la 01 septembrie 2012 26 afişări

Guvernul a aprobat, sâmbătă, Memorandumul prezentat de Ministerul Finanţelor Publice prin care se propune modificarea şi completarea OUG nr. 29/2011 în sensul introducerii unei excepţii în ceea ce priveşte perioada de eşalonare, astfel încât să poată beneficia de eşalonarea la plata datoriilor fiscale pe o perioadă de şapte ani contribuabilii care au datorii fiscale mai mari de 300 milioane lei.

De asemenea se propune extinderea excepţiei privind constituirea garanţiilor aplicabile instituţiilor publice şi la autorităţile administrative autonome.

Din datele ANAF, există trei contribuabili care înregistrează datorii mai mari de 300 milioane lei: SRTV, Societatea Naţională de Transport Feroviar CFR Marfă şi Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A.

Televiziunea Română are circa 3.400 de angajaţi, iar conform unei estimări făcute în primăvară de fosta conducere a TVR, datoriile acumulate din 2005 până la sfârşitul lui 2011 către bugetul de stat se ridicau atunci la 272.699.000 lei, cu o perioadă necesară pentru a plăti această datorie este estimată la 7,5 ani. La 27 iunie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia Consiliul de Administraţie al TVR trebuie să aprobe, în termen de 45 de zile, un program de redresare economică, cu restructurări economice, de personal şi plata datoriilor fiscale în şase luni. Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat, marţi, Programul de redresare economică a televiziunii publice, care prevede şi modificarea organigramei Televiziunii Române şi reducerea personalului la 2.340, fapt care implică concedierea a aproape 980 de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
datorii,
TVR,
CFR,
CFR Marfa,
fisc,
ordonanta,
esalonare,
plata
/actualitate/cei-mai-mari-datornici-la-fisc-obtin-o-esalonare-pe-sapte-ani-la-plata-datoriilor-10008215
10008215
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.