Cei mai mari 20 de jucători din economie au afaceri de 30 miliarde de euro pe an

Postat la 26 mai 2014 98 afişări

Cele mai mari 20 de companii din economia românească deţin 12% din cifra de afaceri a tuturor companiilor, care se ridică anual la circa 250 mld. euro, iar topul este dominat de societăţi active în industria energetică.

Cei mai mari 20 de jucători din economie au afaceri de 30 miliarde de euro pe an

 Astfel, 11 din cei mai mari 20 de jucători provin din industria de petrol,  gaze sau electricitate.  Acest top este obţinut pe baza datelor din „Anu­arul de business al României - Cei mai mari jucători din economie 2014“, realizat pentru al nouălea an consecutiv de ZF. Anuarul de business, prima iniţiativă de acest gen din presa de business locală, va fi lansat marţi în cadrul evenimentului „Cei mai mari ju­cători din economie 2014“, care va avea loc începând cu ora 9.00 la hotelul Ra­disson Blu din Capitală.

Catalogul analizează peste 750 de companii din 80 de domenii de activitate din economia locală şi arată care sunt companiile lider de piaţă, cine sunt cei mai profitabili jucători din economia locală, cine a făcut cele mai mari angajări sau cum s-au schimbat ierarhiile în ultimii ani.

Anul 2013 a fost marcat de „detronarea”  OMV Petrom în topul celor mai mari companii din economia românească în funcţie de cifra de afaceri de către Automobile Dacia, cel mai mare producător local de automobile, care a terminat anul cu un rulaj de 18,4 miliarde de lei ( 4,2 mld. euro), cu un plus de aproape 45% faţă de anul anterior pe baza a creşterii producţiei şi integrării societăţii Re­nault Industrie Roumanie. Com­pania era responsabilă de producţia uni­tăţilor CKD ( maşini dezasamblate ce sunt trimise către celelalte uzine unde sunt asamblate modele pe platforma Logan).

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cei-mai-mari-20-de-jucatori-din-economie-au-afaceri-de-30-miliarde-de-euro-pe-an-12650906
12650906
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.