CEA MAI ÎNALTĂ clădire din lume: Chinezii vor să construiască un zgârie-nori de 838 de metri în 90 de zile - FOTO

Postat la 22 noiembrie 2012 30 afişări

O companie de construcţii din China a făcut publice planurile de ridicare, în doar trei luni, a celui mai înalt zgârie-nori din lume, acesta fiind proiectat să ajungă la 838 de metri, depăşind astfel cu zece metri clădirea Burj Khalifa din Dubai, momentan cea mai înaltă construcţie din lume.

Având în total 220 de etaje şi 838 de metri, "Oraşul Cerului/ Sky City" va fi ridicat în Changsha, în sud-estul Chinei, informează South West News Service.

Va găzdui 17.400 de persoane şi va cuprinde, de asemenea, hoteluri, spitale, şcoli şi spaţii pentru birouri, locatarii având la dispoziţie 104 de lifturi de mare viteză pentru deplasare în interior.

"Superstructura" înaltă de mai mult de 800 de metri va depăşi cu zece metri clădirea Burj Khalifa din Dubai, cea mai înaltă construcţie în prezent.

Cel mai impresionant aspect în privinţa "Oraşului Cerului" este că designerii - Broad Group - plănuiesc să înceapă şi să termine construcţia în doar 90 de zile. Astfel, ritmul de construcţie va consta în cinci etaje pe zi, urmând metoda revoluţionară a clădirilor prefabricate, conform căreia, în vederea economisirii timpului, blocuri sunt construite în afara şantierului şi apoi asamblate împreună.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clădire,
zgârie-nori,
chinezi
/actualitate/cea-mai-inalta-cladire-din-lume-chinezii-vor-sa-construiasca-un-zgarie-nori-de-838-de-metri-in-90-de-zile-foto-10343812
10343812
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.