CE va vira a treia tranşă pentru România, de 1,2 mld. euro, în a doua parte a lunii septembrie

Postat la 04 august 2010 12 afişări

Comisia Europeană va vira cea de-a treia tranşă din împrumutul acordat României, în sumă de 1,2 miliarde de euro, în a doua parte a lunii septembrie, a declarat Laurent Moulin, şeful delegaţiei Executivului UE.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene misiunea de experţi din România a concluzionat că au fost îndeplinite condiţiile pentru eliberarea celei de-a treia tranşe a programului UE de asistenţă a balanţei de plăţi.

"Misiunea a concluzionat că aceste măsuri (de consolidare fiscală - n.r.) par a fi suficiente pentru a se atinge ţintele convenite de deficit bugetar de 6,8% şi 4,4% din PIB în 2010 şi, respectiv, 2011", se arată în comunicatul CE.

Executivul UE arată că România îşi menţine angajamentul de a-şi reduce deficitul bugetar sub 3% din PIB în 2012.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
CE,
transa,
euro,
imprumut,
septembrie
/actualitate/ce-va-vira-a-treia-transa-pentru-romania-de-1-2-mld-euro-in-a-doua-parte-a-lunii-septembrie-6768884
6768884
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.