CE va lansa procedura de infringement daca Romania nu va avea in decembrie stocurile minime de titei

Postat la 07 iulie 2011 9 afişări

Romania are termen pana la 31 decembrie sa constituie stocurile minime de titei si produse petroliere aferente acestui an si cele restante din 2009, pentru a evita declansarea unei proceduri de infringement din partea Comisiei Europene.

Romania s-a obligat in negocierile de aderare la Uniunea Europeana sa constituie stocuri minime de titei si produse petroliere in mod etapizat si beneficiaza pana la 31 decembrie de o perioada de tranzitie. Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale (ANRSPS) nu a reusit in 2009 sa realizeze stocurile, intrucat nu a avut fonduri proprii suficiente si nici nu a primit sumele necesare de la bugetul de stat, se arata in nota de fundamentare a unui proiect de ordonanta de urgenta elaborat de Ministerul Economiei pentru constituirea stocurilor minime de siguranta pentru titei si produse petroliere pana la sfarsitul anului 2011. Drept urmare, Oil Supply Group, structura din UE care monitorizeaza stocurile de petrol ale statelor comunitare, a informat autoritatile de la Bucuresti ca, desi Romania "se afla in prezent in situatie de infringement", Comisia Europeana "nu va declanta aceasta procedura pana la finele perioadei de tranzitie, respectiv 31 decembrie 2011".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
infringement,
stocuri,
titei
/actualitate/ce-va-lansa-procedura-de-infringement-daca-romania-nu-va-avea-in-decembrie-stocurile-minime-de-titei-8456824
8456824
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.