Ce spun operatorii de pe piaţa jocurilor de noroc online despre taxa de 40% pe retrageri

Autor: Roxana Rosu Postat la 28 iunie 2022 103 afişări

Ce spun operatorii de pe piaţa jocurilor de noroc online despre taxa de 40% pe retrageri

Operatorii de pe piaţa jocurilor de noroc online atrag atenţia că impunerea unei taxe de 40% pe retrageri, prevăzută într-un act normativ discutat de Guvern, va avea ca efect direct reducerea numărului de jucători de pe site-urile licenţiate în România şi migrarea lor către o zona site-urilor ilegale, nelicenţiate, se arată într-un comunicat.

“Înainte de a adopta o astfel de măsură fiscal, trebuie luaţi în considerare o serie de factori. În primul rând, jocurile de noroc online sunt în principal o industrie a divertismentului, nicidecum o sursă de venituri pentru jucători. Conform datelor AOJND, peste 80% din cei care retrag bani în urma participării la jocuri de noroc, retrag sume de până la maxim 1.000 de lei, majoritatea fiind însă mult mai mici, de ordinul a câtorva sute de lei. Practic, vorbim majoritar de cazuri în care jucătorul nu urmăreşte câştigul cu orice preţ ci plăcerea de a concura, în acest fel gambling online fiind mai degrabă o sursă de reducere a stresului cotidian”, a declarat Odeta NESTOR, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă (AOJND).

Potrivit datelor asociaţiei, aproximativ 90% din totalul jocurilor online se desfăşoară pe site-uri licenţiate în România.

Prin impunerea noii taxe şi migrarea jucătorilor, veniturile statului se vor reduce pe termen scurt şi mediu, în loc să crească consideră Asociaţia.

“Am subliniat deseori că România reprezintă un model de succes în ceea ce priveşte legislaţia în gambling. Însă această situaţie depinde de capacitatea autorităţilor de a menţine un cadru legislativ şi fiscal atrăgător”, a mai declarat Nestor.

AOJND estimează că o astfel de taxă ar reduce cu peste 50% taxele plătite de operatorii de jocuri de noroc prin reducerea activităţii. În plus, ar obliga operatorii la reducerea investiţiilor în unităţi de dezvoltare de software locale, în publicitate şi în sponsorizarea sportului.

Membrii AOJND sunt Betfair, eFortuna, Netbet, PokerStars, SportingBet, Stanleybet, Unibet, Baumbet, Betano, Circus, Maxbet, Efbet, Public Win, WinMaster.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jocuri de noroc,
reducere,
online,
jucatori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.