Ce „spioneaza“ Romania in Rusia? Un diplomat roman retinut de Serviciul Federal de Securitate rus

Postat la 17 august 2010 29 afişări

Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) a anuntat, luni, retinerea diplomatului roman Gabriel Grecu, din cadrul Ambasadei Romaniei la Moscova. Diplomatul roman are functia de secretar I al Departamentului politic al ambasadei si, potrivit FSB, ar fi fost prins in timp ce incerca sa obtina informatii militare clasificate.

In comunicatul pe care l-a dat publicitatii ulterior, FSB il descrie pe Grecu ca un "ofiter roman de informatii externe, care lucra pentru ambasada nationala, sub acoperire", ce a incercat sa obtina secrete militare de la un cetatean rus. In plus, Grecu, dupa ce ca e considerat un ofiter de informatii, ar mai fi detinut "materiale de spionaj ce dezvaluie activitatea sa ostila impotriva Rusiei". Diplomatul roman a primit un termen de doua zile pentru a parasi teritoriul Federatiei. Publicitatea facuta de FSB acestui caz, real sau nu, de spionaj arata inghetul diplomatic dintre Romania si Rusia.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
spionaj,
scandal,
spioni,
Romania,
FSB,
Rusia
/actualitate/ce-spioneaza-romania-in-rusia-un-diplomat-roman-retinut-de-serviciul-federal-de-securitate-rus-6916808
6916808
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.