Ce solutie are consilierul guvernatorului Isarescu pentru iesirea din criza

Postat la 20 august 2010 16 afişări

Economia va reveni pe crestere numai daca investitorii vor reveni masiv in Romania, cred oficialii BNR. Amnistia fiscala "este o idee extrem de rea", ca si impozitarea averilor.

Romania depinde de banii investitorilor straini pentru reluarea cresterii economice, crede Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu, care atrage atentia asupra diverselor idei "gresite" lansate in spatiul public in legatura cu politicile economice si fiscale.

"Trebuie sa fim invadati de capitalurile straine, de asta depinde reluarea cresterii economice. Ce trebuie spus clar e ca investitiile vor veni daca se mentine coerenta politicilor economice, cu pastrarea stabilitatii financiare. E singura cale pentru reluarea cresterii", a spus Lucian Croitoru, cu ocazia unui seminar pe tema finantarii investitiilor in energie. Pentru anul acesta, Fondul Monetar International si Comisia Europeana prognozeaza contractia cu 1,9% a produsului intern brut (PIB), in timp ce revenirea pe plus se va inregistra abia anul viitor, cand economia ar putea creste cu 1,5%.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-solutie-are-consilierul-guvernatorului-isarescu-pentru-iesirea-din-criza-6974009
6974009
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.