Ce se va întâmpla cu reţelele de unităţi ale NBG şi Eurobank după fuziune

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 13 ianuarie 2013 33 afişări

Este posibil ca grupul National Bank of Greece (NBG), proprietarul Băncii Româneşti, să preia până la sfârşitul lunii februarie EFG Eurobank, care în România deţine Bancpost, ceea ce va duce la crearea celei mai mari bănci din Grecia, cu active de 180 mld. euro.

Noua entitate se va numi NBG şi va fi condusă de actualul şef al grupului NBG, Alexandros Tourkoulias, iar preluarea va implica primirea de către acţionarii Eurobank a 58 de acţiuni în noua NBG în schimbul a 100 de acţiuni Eurobank. Acţionarii Eurobank trebuie să-şi exprime formal răspunsul pozitiv până la 15 februarie propunerii NBG, până la 18 februarie va fi făcut oficial anunţul de fuziune, iar schimbul de acţiuni ar urma să fie deja gata până la 27 februarie, astfel încât acţiunile noii entităţi să poată începe să fie tranzacţionate la bursa din Atena. Procesul de fuziune se va încheia în luna iunie.

Fuziunea va antrena închiderea a 20% din reţeaua combinată de 915 unităţi din Grecia şi a 25% din cele 1.080 de unităţi din străinătate. NBG a promis să facă "un efort major" spre a garata că restructurările de personal aferente "vor avea cel mai redus impact social posibil", conform ziarului Kathimerini.

Grupurile care au consiliat părţile implicate în tranzacţie sunt Credit Suisse, pentru NBG, respectiv Barclays, Deutsche Bank şi Goldman Sachs International pentru Eurobank.

NGB şi Eurobank au anunţat, totodată, că se retrag din cursa pentru preluarea Hellenic Postbank, a cărei soartă va fi anunţată săptămâna viitoare.

Atât NGB, cât şi Eurobank au avut anterior tentative de fuziune cu Alpha Bank; de asemenea, ambele grupuri au negociat o triplă fuziune cu Piraeus, însă discuţiile respective au eşuat. În România, această consolidare va duce la formarea unei noi instituţii bancare, cu active de peste 4 mld. euro şi cca 400 de unităţi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-se-va-intampla-cu-retelele-de-unitati-ale-nbg-si-eurobank-dupa-fuziune-10457788
10457788
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.