Ce se intampla cu studentii dupa absolvire: unul din o suta devine patron. Ce facultati aduc bani si asigura o slujba

Postat la 19 ianuarie 2011 32 afişări

Candidatul mizeaza pe impresia de la interviu, angajatorul se uita la cunoasterea limbii straine. Nici unul, nici altul nu iau in calcul prestigiul universitatii. Un studiu al unei agentii guvernamentale arata prapastia dintre invatamant si piata muncii.

Mai mult de un sfert dintre cei care au absolvit o facultate in ultimii cinci ani nu si-au gasit loc de munca, iar jumatate dintre acestia se declara someri. Ce se intampla cu studentii dupa ce obtin diploma de licenta? Unul din o suta devine patron, 3 dintr-o suta mai urmeaza o facultate, tot atatia se declara liber-profesionisti, 26% isi cauta loc de munca, iar 67% il si gasesc. Sansele pe care le are un tanar sa obtina un job conform pregatirii din facultate depind de specializarea urmata.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
studenti,
slujbe,
absolvire,
facultati,
bani
/actualitate/ce-se-intampla-cu-studentii-dupa-absolvire-unul-din-o-suta-devine-patron-ce-facultati-aduc-bani-si-asigura-o-slujba-7901234
7901234
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.