Ce scrie presa internationala de azi pe prima pagina

Postat la 05 februarie 2010 50 afişări

Acuzarea a zece americani de rapirea unor copii in Haiti si criza prin care trece compania Toyota sunt reperele zilei de miercuri in presa de pe mapamond. Publicatiile mentioneaza si amplasarea unui scut antiracheta american in Romania.

New York Times scrie ca zece americani, arestati in Haiti saptamana trecuta dupa ce au incercat sa treaca peste granita cu 33 de copii, au fost acuzati oficial de rapire, potrivit procurorilor. "Romania se alatura statelor de sub scut" este titlul unui alt material din NYT, acesta remarcand faptul ca anuntul presedintelui Traian Basescu a venit ca o surpriza, in conditiile in care participarea in planul de interceptare a rachetelor nu fusese cunoscuta pana acum.

Financial Times aminteste, referitor la situatia economica a Greciei, ca Warren Buffet observa in urma cu ceva timp ca "doar atunci cand apele se retrag poti vedea cine inoata dezbracat", cu trimitere la scenariile care ar avea loc dupa ce bancile centrale europene ar putea implementa strategii de iesire din piata.

Reuters.com scrie ca, dupa cele mai recente zvonuri legate de problemele modelului Prius, oficialii americani au deschis un dosar de cercetare a sistemului de franare ale celui mai vandut hibrid din lume.

Romania a cazut de acord cu SUA sa gazduiasca scutul anti-racheta, parte a sistemului de aparare american, scrie news.bbc.co.uk. Portalul aminteste ca intentia Casei Albe de a monta un astfel de dispozitiv in Polonia si Cehia a starnit furie din partea Rusiei.

"Toyota stia de problemele la autovehicule, insa le-a ascuns" este titlul articolului principal de pe money.cnn.com. Jurnalistii scriu ca Toyota avea informatii de ceva timp despre problemele de franare ale modelului Prius, ba chiar a remediat-o la modele in curs de fabricare. Totusi, compania le-a ascuns incidentul celor care si-o cumparasera deja, asta pana cand guvernul japonez a solicitat o investigatie amanuntita.

The Huffington Post relateaza despre cei zece membri ai unui grup de misionari americani, care pretind ca incercau sa salveze 33 de copii dupa seismul devastator de la mijlocul lunii ianuarie. Acestia au fost acuzati de rapire si asociere in vederea constituirii unui grup infractional. Copiii aveau varste cuprinse intre doi si doisprezece ani si se afla acum intr-un adapost austriac din Haiti.

The Guardian aminteste de confirmarea intalnirii dintre liderul SUA, Barack Obama, si cel tibetan, Dalai Lama. Jurnalistii cotidianului britanic sustin ca relatia americano-chineza, si asa destul de sifonata, se va deteriora in ritm accelerat.

Cititi mai multe despre impactul intalnirii dintre cei doi in materialul exclusiv online "Obama se intalneste cu Dalai Lama. Incepe razboiul SUA-China?".

In fine, Wall Street Journal scrie ca, dupa ce Grecia si Portugalia au suferit de pe urma descurajarii investitotilor, acum este randul unor economii mai mari, precum cea a Spaniei, sa simta presiune si ingrijorare din cauza slabiciunilor finantelor publice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revista presei,
international,
economie,
Haiti,
SUA,
Toyota
/actualitate/ce-scrie-presa-internationala-de-azi-pe-prima-pagina-5476411
5476411
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.