Ce s-a întâmplat cu britanicii după Brexit: mai intoleranţi, deziluzionaţi şi lipsiţi de unitate după referendumul Brexit

Postat la 28 ianuarie 2019 139 afişări

Aproape 70% dintre britanici cred despre concetăţenii lor că au devenit "mai agresivi în ceea ce priveşte politica şi societatea" după referendumul pe tema Brexit din 2016, potrivit Barometrului Edelman Trust, informează cotidianul The Guardian.

Ce s-a întâmplat cu britanicii după Brexit: mai intoleranţi, deziluzionaţi şi lipsiţi de unitate după referendumul Brexit

Una din şase persoane s-a înstrăinat de unii prieteni sau rude în urma disensiunilor privind Brexit, iar 40% din britanici cred că există riscul izbucnirii unor proteste politice violente din cauza Brexit.

 

Aproximativ 65% dintre britanici consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar liderii principalelor partide politice, premierul Theresa May şi laburistul Jeremy Corbyn, se bucură de încrederea a doar 35% din respondenţi, respectiv 26%.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
referendum,
lipsa,
unitate,
politica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.