Ce s-a intamplat cu averile celor mai bogati oameni de pe planeta pe perioada pandemiei de COVID-19

Autor: Ioana Matei Postat la 26 aprilie 2020 516 afişări

Ce s-a intamplat cu averile celor mai bogati oameni de pe planeta pe perioada pandemiei de COVID-19

Miliardarii americani, printre care fondatorul Amazon, Jeff Bezos, precum şi fondatorul Tesla, Elon Musk, au devenit cu 280 de miliarde de dolari mai bogaţi de la începutul pandemiei, potrivit Daily Mail.

Averea combinată a miliardarilor Statelor Unite ale Americii a ajuns astfel la 3,229 trilioane de dolari.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, şi-a adăugat încă 25 de miliarde de dolari propriei averi de la 1 ianuarie 2020, fondatorul Tesla, Elon Musk, până la 5 miliarde de dolari, fondatorul Zoom, Eric Yuan, încă 2,58 de miliarde de dolari, iar Steve Ballmer, proprietarul unei echipe de baschet americane şi fost CEO al Microsoft, 2,2 miliarde de dolari.

Averea combinată a celor mai bogaţi oameni ai Americii este mai mare decât în 2010, ca urmare a creşterii „fără precedent din istoria financiară modernă a averii lui Bezos”.

La polul opus, SUA se confruntă cu o creştere record a numărului de şomeri, numărul acestora ajungând săptămâna aceasta la circa 26 de milioane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliardari,
pandemie,
castigare,
timp,
fondator,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.