Ce răspunzi la întrebarea: care sunt aşteptările tale salariale?

Postat la 10 decembrie 2012 592 afişări

O întrebare clasică, dar care nu poate lipsi din cadrul unui interviu de angajare este legată de aşteptările salariale ale candidaţilor. Fie că sunt întrebaţi ce salariu au avut la fostul angajator sau ce salariu şi-ar dori să obţină din poziţia pentru care şi-au depus CV-ul, candidaţii se feresc, de cele mai multe ori, să răspundă la această întrebare.

Pe bună dreptate, spun şi specialiştii în resurse umane, care îi sfătuiesc pe candidaţi să ofere mai degrabă valori variabile decât să dea o sumă exactă. Un răspuns de tipul "m-ar motiva un pachet salarial cuprins între x şi y" ar fi o variantă de răspuns mai bună la întrebarea angajatorului decât refuzul unui răspuns. "Le-am spus la interviu că aş vrea un salariu care să pornească de la suma minimă de 1.500 de euro şi că, cu cât îmi dau mai mult, cu atât mă motivează mai tare", spune Maria, care s-a angajat recent în departamentul de cercetare al unei multinaţionale de pe piaţa locală.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
intrebari,
salarii,
angajari
/actualitate/ce-raspunzi-la-intrebarea-care-sunt-asteptarile-tale-salariale-10381401
10381401
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.